Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-29@15:22:55 GMT

خاتون؛ داستان عشق در زمان اشغال / پایانی دل‌انگیز

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۱۶۹۱۳

خاتون؛ داستان عشق در زمان اشغال / پایانی دل‌انگیز

عصرایران ؛ محمد جلالی - «خاتون» به خط پایان رسید. از اَمرداد ۱۴۰۰ که این سریال با موضوع عشق و دلدادگی خاتون و شیرزاد در روزهای جنگ و اشغال در سال ۱۳۲۰ به نمایش خانگی آمد، کمتر کسی فکر می‌کرد که یک کارگردان خانم با کارنامه‌ای نه چندان پربار، اثری فاخر را به نمایش بگذارد.

تینا پاکروان کارگردان سینمای ایران که «لس‌آنجلس- تهران»، «نیمه‌شب اتفاق افتاد» و «خانوم» را در کارنامه خود دارد و با ساخت آنها نتوانست چندان منتقدان را راضی کند این بار در نمایش خانگی و با استفاده از انبوهی از بازیگران مطرح سینمای ایران، سریالی را خلق کرد که نگاهی دیگر به ایران ۱۳۲۰ را به نمایش گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سالهای اشغال، قحطی و فلاک مردم ایران...

نزدیکترین سریال به وقایع آن روزگاران «هزاردستان» علی حاتمی است. سریالی فاخر و بی‌نظیر...

در بُعد زمانی، کمیته مجازات هزاردستان در اواخر دوره قاجار و سلطنت احمدشاه فعالیت خود را آغاز می‌کند و دست به سلسله ترورهایی از شخصیت‌ها و رجال نه‌چندان مهم مملکت می‌زند و تا اواخر دوره پهلوی اول یعنی شهریور ۱۳۲۰ و اشغال ایران از سوی قوای متفقین ادامه می‌یابد.

اما همه اینها در تهران و در شهرک غزالی رخ می‌دهد. شهرکی که حاتمی با جان و دل آن را ساخت و در همین سریال خاتون نیز مورد استفاده قرار گرفت.

اما تینا پاکروان به کمک افرادی زبده و کاربلد توانست از شمال تا تهران آن روزگاران را به تصویر بکشد.

هومن بهمنش با فیلمبرداری تحسین برانگیزش به همراه موسیقی اثرگذار کیهان کلهر در کنار چهره‌های سینمای ایران، خاتونی را خلق کرد که مخاطبانش نمی‌خواستند پایانش به این زودی‌ها باشد.

در این بین تئاتریست‌های سریال به خوبی جایگاه خود را به رخ کشیدند از جمله اشکان خطیبی که عمری را در صحنه‌های تئاتر گذرانده، نگارجواهریان که روزهای پرکاری را سپری می‌کند و فن بازیگری را می‌داند، در کنار اساتید بازیگری همچون مهران مدیری، بیژن امکانیان، رویا نونهالی، بابک حمیدیان، شبنم مقدمی، محمدرضا شریفی‌نیا و دیگر نقش‌آفرینان آن.

اما نقدی که به این سریال می‌توان وارد نمود فاصله بین نیم فصل اول آن که ۸ قسمت بود با ادامه سریال است.

ریسک فاصله بین فصلها چندان خوشایند نبود و شبکه نمایش خانگی آن را تجربه کرده است. به عنوان نمونه سریال شهرزاد وقتی به فصل دوم و سوم رسید مخاطبانش را از دست داد، هر چند فقط «فاصله» عامل رکود نبود و محتوا هم از بین رفت و به گفته شهاب حسینی بازیگر نقش نخست آن آب به فیلمنامه بسته شد!

اما در نگاهی کلی‌تر محتواسازان فرهنگی نیاز است تا با تولید اینگونه فیلم‌ها و سریال‌ها در تلویزیون ایران و شبکه نمایش خانگی بتوانند ایرانیان را مجذوب و میخکوب خود کنند.

یادمان نرفته که همین چند سال پیش اشتیاق به ماهواره چقدر بود و شبکه‌هایی با سریال‌های بلند مدت چند صد قسمتی ترکی بینندگان را جذب خود می‌کرد اما با تنوع و کیفیتی که شبکه نمایش خانگی ارائه داد شاهد چرخش مردم به سمت سریال‌ها و فیلم‌های وطنی بیشتر شد و جالب‌تر آنکه همان شبکه‌های فارسی زبان هم که این اشتیاق را مشاهده کرده‌اند بدون در نظر گرفتن قوانین کپی رایت اقدام به پخش سریال‌ها و فیلم‌های نمایش خانگی می‌کنند.

در حال حاضر سریال‌هایی همچون «جیران»، «خسوف»، «ساخت ایران 3»، «راز بقا»و برنامه‌هایی همچون «جوکر»، «شب‌های مافیا»، «بندبازی»، «مهمونی» در حال پخش از شبکه نمایش خانگی می‌باشد و در تلویزیون سریال‌هایی همچون «خوشنام»، «از سرنوشت»، «نجلا 2» و «مسافران شهر» روی آنتن شبانه می‌روند هر چند هنوز نتوانسته‌اند فاصله خود را با شبکه نمایش خانگی کم کنند و طبیعتاً این حاصل نمی‌شود مگر با کم رنگ کردن خط قرمزهایی که بیشتر سلیقه‌ای است و می‌توان از آنها چشم‌پوشی نمود.

بی‌شک بازگرداندن سریالهای پر مخاطبی مثل «پایتخت»، «نون‌خ»، «برره» و یا برنامه‌هایی همچون «90»، «کلاه قرمزی» و... می‌تواند آشتی مخاطب و رسانه ملی را رقم بزند.

باشد که چنین شود...

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: شبکه نمایش خانگی هایی همچون سریال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۶۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی

آفتاب‌‌نیوز :

مهدی سیفی مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا گفت: سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است. بر همین اساس طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال «حشاشین» (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تایید نیست.

همچنین در این زمینه امید علی مسعودی؛ عضو شورای سواد فضای مجازی ساترا درباره این سریال و لزوم حذفش از پلتفرم‌ها می‌گوید: «پخش سریال حشاشین محصول شبکه تلویزیونی مصر از ماه مبارک رمضان از این شبکه و پلتفرم‌های نمایش خانگی در ایران و کشور‌های عرب زبان آغاز شد و همچنان این سریال در حال کسب مخاطب بیشتر از طریق سکو‌های نمایش خانگی است. سریال حشاشین با بودجه‌ای ۱۲ میلیون دلاری ساخته شده و یکی از پرخرج‌ترین سریال‌های تاریخ کشور‌های عرب زبان به شمار می‌رود. این سریال دست روی کاراکتری گذاشته که تاریخ درباره آن روایات متعددی را مطرح کرده و تاکنون دستمایه ساخت بازی‌های ویدیویی مشهوری با نام «اساسینز کرید» (فرقه آدمکشی) و تولید فیلم و سریالی به همین نام بر اساس این بازی و حتی نوشته شدن یک سری رمان و کمیک بوک (داستان مصور) از روی آن بوده است.» وی در ادامه یادآور می‌شود: «نوجوانان جهان با دنیای دروغینی که کمپانی فرانسوی بازیسازی یوبیسافت از جهان حشاشین ساخته آشنایی دارند و متاسفانه فریب قصه‌های دروغ این بازی و مشتقات آن (کتاب‌ها و سریال و…) را خورده‌اند. پیش از این بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای اقدام شایسته‌ای در برابر دروغ‌هایی که در این فرنچایز بازی ویدیویی مطرح شده انجام نداده بود و حالا با تولید و انتشار سریال مذکور از شبکه نمایش خانگی ساترا نیز در معرض آزمونی تازه قرار گرفته است.

برجسته کردن فرقه‌ها از پروژه‌های مهم صهیونیسم جهانی به شمار می‌رود و تصور می‌شود که تولید و پخش چنین سریال پر هزینه‌ای نیز با همین سیاست‌ها همسو باشد. این سریال با پخش در ایام ماه مبارک رمضان که ماه همدلی مسلمانان است، سعی کرد تا اختلافات مذهبی مسلمانان را به تبلور بکشد. یکی از اهداف سریال حشاشین این بود که ترور و سرآغاز ترور را به اسلام و به خصوص به شیعه‌ها ربط دهد. شاهد این نظریه آن است که در این سریال تاکید میشود که تروریست از جهان عرب متولد نشده است بلکه شهر‌های ری، قم و اصفهان را منشاء تروریست معرفی میکند.»

همچنین مسعودی در بخش دیگر صحبت هایش تصریح می‌کند: «تولید و انتشار این سریال که از نظر تاریخی محلی از اعراب ندارد و اشکالات ریز و درشتی به فیلنامه آن وارد است در پلتفرم‌های نمایش خانگی ایرانی همراه با انتشار در پلتفرم‌های عرب زبان، این ضرورت را بیشتر از گذشته مطرح کرد که لازم است انتشار تمام سریال‌های خارجی نیز همچون سریال‌های داخلی ناچار به اخذ مجوز از سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) شود.

حالا که شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین آیین نامه محتوایی شبکه نمایش خانگی است پیشنهاد میکنم در این آیین نامه انتشار سریال‌های خارجی نیز مشمول ممیزی پیشینی شود، چون زمانی که سریالی خارجی از شبکه نمایش خانگی پخش میشود، قطعا حتی اگر بعدا از شبکه نمایش خانگی حذف شود، دیگر این حذف کارایی لازم را نخواهد داشت، ضمنا توجه به این نکته ضروری است که پیشگیری بهتر از درمان است و چنانچه سریال‌های خارجی قبل از پخش ممیزی شوند، این امر آسیب کمتری برای خانواده‌های ایرانی خواهد داشت.»

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی
  • سریال جدید مهران مدیری؛ در «پدر قهوه» چه می‌گذرد؟
  • مهران مدیری در سکوت قهوه‌اش را می‌خورد؟
  • مهران مدیری باز هم در سکوت قهوه‌اش را می‌خورد؟
  • مهران مدیری باز هم در سکوت قهوه می‌خورد؟
  • کدام کارگردان‌ها مشغول ساخت سریال هستند؟
  • شبکه نمایش خانگی مروج چه اندیشه‌ای است؟!
  • «پدر قهوه»؛ سریال جدید مهران مدیری درباره چیست؟
  • بعد از «اسکار» مهران مدیری با «پدر قهوه» در شبکه نمایش خانگی
  • کدام کارگردان‌ها مشغول ساخت سریال‌ هستند؟